Voorzorgmaatregeling

Voorzorgmaatregeling

De voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden na een incidentmanagement voordat de patient of de auto benaderd wordt:

 - Kijken of de airbags eruit zijn gekomen.

- Kijken of er een lekkage bevindt onder het voertuig.

- Van tevoren analyseren of het veilig is om het voertuig heen (gevaarlijke stoffen).

Als u deze punten niet vertrouwt kunt u altijd de brandweer inschakelen voor assistentie. Zodra er gevaarlijke stoffen vrij zijn dient men 100 meter afstand te nemen met de wind in de rug en als er tegenwind is dient men 500 meter afstand te nemen, ook dient men dit door te geven aan de MKA zodat zij deze informatie door kunnen geven aan de brandweer.

Waar opgelet moet worden bij airbags is, kijken of ze aanwezig zijn in het voertuig en of ze daadwerkelijk zijn uitgeklapt en kijken of er een kans kan ontstaan dat ze kunnen uitklappen.

De voorzorgsmaatregelen die ik zou nemen bij deze casus van de zwangere trauma patiënt is snel gedaan , want de patiënt loopt al buiten rond .
Ik zou kunnen kijken of er schade is aan de binnenkant van de auto. Ook kan ik kijken waar de meeste schade zich bevindt en natuurlijk vragen of de patiënt een gordel om had tijdens het rijden.
Wat ook belangrijk is, is om te kijken of er geen benzine lekt uit de auto.

Als je de binnenkant van de auto bekijken wat er anders is dan normaal en je ontdekt bij deze auto dat de stand  van de autoradio en een scheur in de voorruit dit geef je informatie dat deze patient een frontale botsing heeft plaatsgevonden.

En als je de voorruit bekijken kun je dan constateren of de patient de ruit heeft geraakt door een frontale botsing of is dit door een voorwerk gebeurd. Dit kun je concluderen door te kijken of het ruit van binnen bol is en of er bloed te vinden is en als dit niet zo is dan is het ruit van buiten geraakt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb